Publicat pe 28/09/2014

În calitate de membru al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României şi al Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat, Camera de Comerţ şi Industrie a României salută adoptarea de către Comisia Europeană a Acordului de Parteneriat 2014-2020 cu România. CCIR apreciază importanţa documentului cadru pentru utilizarea Fondurilor Structurale şi de Investiţii, exprimându-şi convingerea că investiţiile din fonduri europene vor contribui în mod substanţial la reducerea şomajului, prin stimularea competitivităţii şi a inovării.

„Adoptarea Acordului de către Comisia Europeană demonstrează angajamentul pe care autorităţile române şi-l asumă faţă de importanţa atragerii fondurilor europene în economia locală, ca generator de creştere economică şi creare de locuri de muncă. În acest context, îmi exprim satisfacţia că antreprenorii români au acces la finanţarea europeană din acest exerciţiu bugetar, cu speranţa că decalajele înregistrate în exerciţiul bugetar anterior vor fi depăşite şi vom putea să atragem 100% dintre fonduri, pentru consolidarea economiei româneşti. Camera de Comerţ şi Industrie României este un partener activ al Guvernului în reprezentarea intereselor mediului de afaceri românesc”, a declarat Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban.

Acordul de Parteneriat 2014-2020 prevede fonduri europene de circa 43 de miliarde de euro pentru România, din care mai mult de 22 de miliarde de euro sunt alocate politicii de coeziune, în timp ce peste 18 miliarde de euro vor contribui la dezvoltarea agriculturii, inclusiv prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală.