Publicat pe 14/12/2016

București, 14 decembrie, 2016: Secretarul General al Camerei de Comerţ Internaţionale – ICC, dl. John Danilovich, a transmis Comitetului Național ICC România o scrisoare de mulțumire pentru sprijinul acordat în campania desfășurată pentru obținerea statutului de observator în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Obținerea statutului de observator ONU este considerată de către conducerea ICC o realizare istorică, recunoașterea rolului pe care mediul de afaceri îl poate juca în construirea unei lumi mai bune și mai pașnice.

„Statutul de observator acordat ICC este un semnal extrem de puternic și atestă faptul că ONU recunoaște în mediul de afaceri un partener vital”, declară dl. Sunil Bharti Mittal, Președintele ICC.

Decizia a fost luată de 193 de membri ai Adunării Generale a ONU în cadrul celei de-a 71-a sesiuni, desfășurate la New York.

ICC este unica organizație a sectorului privat care a primit statutul de observator în întreaga istorie a ONU, în condițiile în care criteriile de acordare sunt extrem de severe și restrictive. Lista observatorilor ONU este foarte restrânsă și conține, în general, organizații guvernamentale.

Obținerea statutului de observator va permite mediului de afaceri să fie reprezentat pentru prima dată în mod direct în cel mai înalt forum internațional și să aibă o voce clară în cadrul sistemului Națiunilor Unite pentru promovarea politicilor de dezvoltare sustenabilă, creare de locuri de muncă și cooperare economică.

Sectorul privat are astfel mai multe șanse de a îndeplini obiectivele Agendei ONU 2030, care pune accent pe implicarea sectorului privat în combaterea forțelor protecționiste și populiste din economia globală.

 Biroul Comunicare Publică

Tel. 0374474373; 0213190085; 0374474375; fax: 0213190156; e-mail: bcp@ccir.ro