Publicat pe 04/05/2017

București, 4 mai: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat joi, 4 mai, la deschiderea Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO Pitești, ediția a II-a, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. În cadrul târgului, în perioada 4-7 mai, sunt expuse utilaje agricole, echipamente și accesorii, dar și produse agroalimentare tradiționale.

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a subliniat importanța sectorului agricol pentru economia țării noastre, ca ramură în care „accesul la fondurile europene este cel mai facil”. În același timp, dl. Daraban a subliniat că dimensiunea Târgului AGRO Pitești a luat amploare față de anul precedent și a amintit importanța târgului Indagra organizat la Romexpo, care a „ajuns să fie cel mai mare târg dintre toate domeniile de activitate din sud-estul Europei”.

Președintele CCIR a tras și un semnal de alarmă asupra faptului că cifrele din 2016 situează valoarea importurilor mult peste cea a exporturilor și, astfel,  „sectorul cercetare – inovare trebuie să vină cu acele produse cu valoare cât mai mare făcute în România, care să echilibreze balanța”.

La eveniment a participat și Ministrul Cercetării și Inovării, dl. Șerban Valeca, alături de  reprezentați ai mediului de afaceri argeșean.

Informații de background

Zonă agricolă importantă, județul Argeș este bine-cunoscut pentru culturile sale de cereale, plante industriale și fructe; dispune de 344.940 ha teren agricol, din care 171.621 ha reprezintă terenuri arabile, 148.675 ha – păşuni şi fâneţe şi 24.644 ha – vii şi livezi.

În județ sunt peste 23.000 fermieri, dintre care aproximativ 380 sunt fermieri mari, cu suprafețe în proprietate sau arendate de peste 50 hectare.

Locația în care este organizat evenimentul – parcarea Complexului Comercial Jupiter City – ieșirea spre Autostrada A1 Pitești-București, beneficiază de o suprafață generoasă de expunere și este ușor de accesat.