Publicat pe 19/07/2017

Camera de Comerț și Industrie a României sprijină demersul Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR) care, în conformitate cu prevederile art.49 din Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului, aprobat prin HG nr.617/2016, prin Comisia de atestare care funcționează în cadrul asociației pentru domeniul industriei mobilei, trebuie să stabilească acum, pentru anul 2018, necesarul anual estimat de materiale lemnoase, pe specii, sub formă de lemn fasonat, potrivit art. 60 alin. (5) lit. g) din Legea 46/2008 – Codul Silvic, republicată, cu modificările ulterioare.

În acest context, APMR, care atestează producătorii din industria mobilei în baza HG nr.2222/ 18.11.2016 publicată în MO 951 din 25.11.2016, trebuie să centralizeze și să transmită în timp util Ministerului Apelor și Pădurilor – MAP, respectiv Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, necesarul de consum pe specii pentru industria mobilei, pentru anul 2018.

Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a statului urmează să fie modificat și, în aceste condiții, necesarul de consum pentru industria mobilei pentru anul 2018 trebuie să fie comunicat cât mai repede.

Camera de Comerț și Industrie a României, prin rețeaua de Camere Județene, aduce la cunoștința firmelor din acest domeniu că trebuie să se acrediteze ca producători de mobilă și să transmită necesarul de masă lemnoasă pentru anul 2018 până pe 25 iulie 2017, cel târziu, astfel încât să beneficieze de această materie primă prin intermediul Romsilva.