Publicat pe 24/04/2018

Comisia Europeană a lansat „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediția 2018, care identifică şi recunoaște cei mai de succes promotori ai întreprinderii şi antreprenoriatului în Europa, expun cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.

Prin această iniţiativă, DGGrow(Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) din cadrul Comisiei Europene, doreşte să răsplătească iniţiativele care facilitează afacerile, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.

Candidații eligibili sunt: autorități naţionale, regionale sau locale sau un parteneriat public-privat, din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului de Competitivitate şi Inovaţie (CIP) Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia.

Etapele procesului de aplicare pentru premii sunt: desfășurarea etapei naționale a concursului finalizată prin selecția a maxim două candidaturi urmată de comunicarea candidaturilor României către Comisia Europeană; desfășurarea selecției proiectelor câștigătoare de către un juriu stabilit de către Comisia Europeană; acordarea premiilor în luna noiembrie 2018.

PREZENTARE EEPA 2018

MANUALUL DE FUNCȚIONARE 2018

FORMULAR DE CANDIDATURĂ 2018

 

Termenul de depunere a solicitărilor de către candidaţii din România este de 25.05.2018.

În România, Punctul Național de Contact pentru competiţia „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” funcţionează în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, având atribuţii în organizarea etapei naționale a competiţiei şi promovarea câştigătorilor la Comisia Europeană.

Coordonatele Punctului Naţional de Contact sunt următoarele:

Informaţii suplimentare despre această competiţie puteţi afla accesând următorul link.