Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Învățământul profesional dual – soluție pentru forța de muncă necesară economiei reale

22 martie, 2017

Învățământul profesional dual

Contribuiți la definirea politicilor educaționale în domeniul învățământului profesional dual în cadrul evenimentului CCIR de pe 22 martie 2017 din București!

Camera de Comerț și Industrie a României organizează dezbaterea Învățământul profesional dual – soluție pentru forța de muncă necesară economiei reale în data de 22 martie 2017 la Sala Mihai Eminescu, Centrul Expozițional Romexpo.

Decidenți politici din Guvernul și Parlamentul României vor participa la această dezbatere, alături de reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat în România, mediului asociativ, instituțiilor financiare, patronatelor și asociațiilor neguvernamentale, companiilor, consultanților și mass-media. Președintele CCIR, Mihai Daraban, va prezenta poziția Camerelor de Comerț și Industrie din România privind organizarea și promovarea învățământului profesional dual ca alternativă pentru criza forței de muncă calificate din România, pentru stimularea creșterii economice pe termen mediu și lung.

Structura forței de muncă din țara noastră este într-o continuă schimbare, fiind necesară armonizarea resurselor umane cu cererea de muncă din partea mediului privat, în concordanță cu profilul economic al României. Astfel, CCIR propune abordarea unor subiecte relevante pe această temă, precum:

  • implicarea mediului asociativ şi de afaceri în definirea unei legi a educaţiei armonizată realităților și nevoilor pieței muncii
  • aprofundarea parteneriatului public-privat, pentru asigurarea cadrului necesar dezvoltării resursei umane
  • bune practici ale Camerelor de Comerţ și Industrie privind implementarea programelor de formare profesională, prin cooperarea cu autoritățile publice pentru revitalizarea şcolilor profesionale
  • propunerile mediului de afaceri vizând profilele ocupaţionale, conţinutul şi programul formării, adaptate nevoilor angajatorilor

Înregistrați-vă la această dezbatere prin completarea formularului de înregistrare până la data de 19 martie 2017. Organizatorii oferă accesul la eveniment în regim de gratuitate, în limita locurilor disponibile.

 

Agenda preliminara Agenda finala Formular de participare

Persoane de contact:

 

Details

Date:
22 martie, 2017

Venue

Sala Mihai Eminescu
Centrul Expozițional Romexpo - Bd. Mărăști 65-67, sector 1
București, 011465 România

Organizer

CCIR
Phone:
021 319 00 93
Website:
www.ccir.ro