Publicat pe 08/10/2014

Camera de Comerţ şi Industrie a României este un partener important al mediului de afaceri şi al instituţiilor publice pentru promovarea dezvoltării economice – acesta este mesajul reafirmat cu ocazia aniversării celor 150 ani de la adoptarea primei legi a camerelor de comerţ din România. Totodată, salutăm şi susţinem punctul de vedere al Guvernatorului BNR, Dl. Mugur Isărescu, potrivit căruia reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale nu trebuie însoţită de impozite suplimentare. Doar reducerea CAS nu va duce la crearea de noi locuri de muncă, ci ar trebui ca măsura să fie inclusă într-un pachet de măsuri dedicat stimulării activităţii economice.

De asemenea, CCIR consideră că o măsură pozitivă pentru mediul de afaceri nu trebuie să fie umbrită de existenţa vreunui risc de impunere de noi taxe, acţiune pe care speră ca Guvernul să nu o întreprindă.

CCIR se alătura ideii promovate de BNR, potrivit căreia este necesară o impozitare suplimentară a activelor imobiliare neutilizate (terenurile agricole nelucrate, casele nefolosite, imobilele blocate).

CCIR consideră că această scădere a taxării muncii este un stimulent consistent pentru cei care vor să facă investiţii în resurse umane şi au un număr mare de angajaţi şi, în acelaşi timp, funcţionează şi ca un revers al majorării fiscalităţii pentru marile firme, în prima parte a acestui an.

 

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Mihai Daraban