Publicat pe 19/04/2016

Bucureşti, 18 aprilie 2016: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit luni, 18 aprilie 2016, vizita Colegiului Naţional de Apărare, la CCIR Business Center.

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a discutat cu reprezentanţii Colegiului Naţional de Apărare despre acţiunile CCIR de sprijinire a mediului de afaceri românesc şi a dezvoltării economice a României, inclusiv prin susţinerea unui sistem educational, care să fie adaptat şi dezvoltat constant. „Camera de Comerţ şi Industrie a României, în calitate de organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri, face demersuri în vederea consolidării cadrului normativ din România, cu scopul de a sprijini dezvoltarea sustenabilă a comunităţii de business”, a declarat Preşedintele CCIR.

Directorul Colegiului Naţional de Apărare, Gl.mr.(rz.) prof. univ. dr. Mihail Vasile-Ozunu, a apreciat deschiderea CCIR şi a vorbit despre contribuţia Colegiului la integrarea organică a instituţiei militare în sistemul social şi politic al statului de drept. “Se dorește ca activitatea de învăţământ de la Colegiul Naţional de Apărare să asigure un proces modern de educaţie, multidisciplinară şi multinaţională, în vederea unei asimilări corecte a problematicii de securitate naţională şi internaţională”.

 

Informaţii de background

Procesul de învăţământ în cadrul Colegiului Naţional de Apărare se desfăşoară în concordanţă cu programele analitice ale instituţiilor similare din străinătate şi în condiţiile în care România îşi promovează interesele plecând de la starea actuală a sistemului internaţional şi statutul de membru NATO şi UE.

Colegiul Naţional de Apărare organizează trei cursuri diferite: introductiv, principal şi de nivel înalt. Toate au caracter postuniversitar, iar prezenţa este obligatorie. Admiterea la cursurile organizate de către Colegiul Naţional de Apărare se face prin concurs.

 

 Biroul Comunicare Publică

tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro