Publicat pe 14/10/2016

Bucureşti, 13 octombrie 2016: Camera de Comerț și Industrie a României în Italia – CCIRO Italia, în colaborare cu CCIR, Guvernul României și Asociația Orașelor din România, a organizat forumul economic „Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească – ECO România 2016”.

În deschiderea evenimentului, dl. Eugen Terteleac, președintele CCIRO Italia, a anunțat intenția de a pune bazele unui târg de profil prin intermediul acestui forum economic, eveniment care să fie inclus în calendarul de târguri organizate la ROMEXPO, începând cu anul 2017.

Dl. Vlad Dumitru, Secretar General Adjunct al Camerei de Comerț și Industrie a României, a salutat această inițiativă și a transmis mesajul președintelui CCIR, dl. Mihai Daraban.

„Camera de Comerț și Industrie a României pledează pentru intensificarea componentei economice a diplomației românești, care să promoveze interesele comunității de afaceri în străinătate. Este nevoie de un sistem în parteneriat public-privat, care să respecte cerințele tuturor părților implicate. Prin furnizarea unei platforme reale de internaționalizare, pusă la dispoziția companiilor românești de autorități și de mediul asociativ privat, accesul pe piețele internaționale va fi stimulat și va conduce la schimbarea de paradigmă a economiei naționale, orientând-o către exterior și către fructificarea oportunităților de pe alte piețe”, a spus dl. Vlad Dumitru.

„Astăzi trebuie să ne gândim la politicile pe care să le implementam pentru ca mâine să ne fie mai bine”, a punctat în continuare dl. Andrea Amato, Secretar General, CCIRO Italia.

În Italia sunt peste 46.000 de firme înființate de români, în timp ce în România funcționează peste 13.000 de firme cu capital italian, ceea ce confirmă faptul că „avem o deschidere fantastică, o legătură consolidată în timp, inclusiv în materie de management al deșeurilor”, a  adăugat dl. Eugen Terteleac.

La forum au participat companii importante din Italia, specializate în colectarea, transportul, tratarea, reciclarea și depozitarea deșeurilor, alături de care au fost prezenți și omologi români.

Biroul Comunicare Publică

Tel. 0374474373; 0213190085; 0374474375; fax: 0213190156; e-mail: bcp@ccir.ro