Publicat pe 11/03/2017

10 martie 2017, Lima, Peru: Președintele CCIR, Mihai Daraban, a avut vineri, 10 martie 2017, o întrevedere de lucru cu ES Silvia Alvaro Espinosa, ambasadoare și directoare generală de promovare economică din cadrul Ministerului de Relații Externe al Republicii Peru și cu ES Maria Eugenia Echeverria, ambasadoare și directoare de cooperare internațională din cadrul aceluiași minister, în Lima, Peru.

Întrevederea a avut ca scop prezentarea acțiunilor de diplomație economică a celor două state și a viitoarelor proiecte comune cu scopul de a deschide perspectiva extinderii cadrului bilateral de cooperare în vederea promovării eficiente a intereselor economice românești și peruane.

Președintele CCIR a prezentat strategia camerală și oportunitățile investiționale ale României, precizând totodată deschiderea CCIR de a “coopera pentru a creşte performanţa economică externă a României, în actualul context global. Obiectivul organizației noastre este de a susține dezvoltarea spiritului antreprenorial şi promovarea pe plan extern a produselor, serviciilor şi valorilor mediului de afaceri românesc, precum şi a oportunităţilor oferite de economia românească pentru investiţii străine.”

De asemenea, dl. Daraban a precizat că scopul rețelei de consilieri pe relații externe are rolul principal în aceste demersuri, constituind, de altfel, partenerul cel mai important în ceea ce privește promovarea externă a intereselor economice naționale.

Informații de background

Vizita de lucru în Peru a delegației CCIR vine în contextul dezvoltării strategiei Camerei de Comerț și Industrie a României de a sprijini mediul de afaceri din România pentru accederea pe noi piețe extracomunitare.

Biroul Comunicare Publică

tel. 03744743730213190085, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro