Publicat pe 13/04/2017

București, 13 aprilie: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Serviciul Comercial din cadrul Ambasadei SUA în România au organizat joi, 13 aprilie 2017, seminarul de informare privind Summit-ul de Investiții SelectUSA la CCIR Business Center. Scopul seminarului a fost de a informa agenții economici din România cu privire la oportunitățile de afaceri pe piața din Statele Unite ale Americii.

În cadrul evenimentului, Atașatul Comercial al Ambasadei SUA în România, dl. Joshua Burke, și Specialistul Comercial din cadrul Ambasadei, dna. Monica Eremia, au prezentat Summit-ul de Investiții SelectUSA  –  cel mai important eveniment dedicat promovării investițiilor în Statele Unite ale Americii, care se va desfășura la Washington DC în perioada 18-20 iunie 2017.

Dl. Joshua Burke a declarat în cadrul seminarului că Summit-ul SelectUSA este un program la nivel de guvernare găzduit de Administrația de Comerț Internațional din cadrul Departamentului de Comerț al Statelor Unite, primul de acest gen în administrația publică din SUA. Scopul este de a facilita investiții de afaceri pe teritoriul SUA pentru a fi create noi locuri de muncă și de a crește gradul de conștientizare a rolului critic pe care investițiile străine directe îl joacă în economia SUA.

Summit-ul de Investiții SelectUSA este o bună oportunitate pentru agenții economici de a întâlni sute de alți oameni de afaceri și potențiali investitori, de a afla care sunt resursele și instrumentele necesare pentru a investi în SUA, de a descoperi situația actuală și reală a pieței și de a discuta cu reprezentanți din administrația SUA, camerele de comerț și asociațiile care facilitează și susțin investițiile directe în Statele Unite.

Ediția din 2016 a Summit-ului de Investiții SelectUSA a numărat peste 1000 de investitori străini din peste 70 de piețe, peste 80 de vorbitori printre care s-a numărat și Președintele Statelor Unite ale Americii şi 20 de agenții guvernamentale ale SUA.

Summit-ul SelectUSA reprezintă o platformă optimă de schimb de informații cu mari companii din toată lumea, cu organizații de dezvoltare economică și cu oficiali guvernamentali americani, care iau parte anual la acest summit. Ambasada SUA în România va organiza o delegație de oameni de afaceri români la Summit-ul de Investiții SelectUSA.