Publicat pe 10/05/2017

Viena, 10 mai 2017: În marja forumului dedicat energiei, care a avut loc în Viena, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) au semnat un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea, pentru a dezvolta parteneriate benefice între sectorul privat românesc și ONUDI, cu scopul de a susține o dezvoltare industrială incluzivă și durabilă.

„Acest parteneriat-cheie tinde spre a promova schimburile de know-how industrial și experiențe prin intermediul diverselor inițiative comune, vine în completarea misiunii CCIR de a impulsiona dezvoltarea durabilă și integrarea economiei românești în cea Europeană, punând accentul pe nevoile reale ale antreprenorilor, în baza principiilor de competitivitate, transparență și predictibilitate”, a declarat Lazăr Comănescu, consilierul pe relații externe al președintelui CCIR și fost ministru al afacerilor externe.

„Semnăturile noastre de astăzi nu ar putea fi mai binevenite de atât. România are o experiență de tranziție bogată și de succes, un know-how și o expertiză tehnică excelente în promovarea dezvoltării industriale, lucru demn de împărtășit cu alte țări din regiune și nu numai”, a subliniat  Li Yong, directorul general al ONUDI, în cadrul ceremoniei de semnare de la Centrul Internațional Viena.

Memorandumul vine în completarea vizitei oficiale în România a directorului general ONUDI, din martie 2016, când au fost discutate aspectele strategice ale implicării sectorului privat în dezvoltarea cooperării cu guvernul.

CCIR și ONUDI au fost de acord să-și intensifice cooperarea în dezvoltarea și implementarea de programe de formare comune, schimbul de bune practici, consolidarea capacităților și oferirea de consultanță companiilor. Împreună, acestea vor promova know-how-ul industrial, resursele și schimbul de expertiză, vor organiza vizite de studiu, târguri, expoziții specializate și alte evenimente și vor desfășura studii pe subiecte de interes economic național și regional.