Publicat pe 27/06/2017

București, 27 iunie, 2017: Banca Internațională de Investiții (BII) și Ministerul Finanțelor Publice din România, cu sprijinul BT Capital Partners, au organizat, în data de 27 iunie 2017, forumul de afaceri ”New Multilateral Business Opportunities for Romania”.

Scopul acestui eveniment a fost de a analiza situația din Europa Centrală și de Est, explorând provocările și posibilitățile de sprijinire a mediului de afaceri din statele membre, inclusiv din România. În vederea sporirii cooperării multilaterale și a intensificării cooperării economice între statele membre, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Banca Internațională de Investiții și reprezentanții Camerelor de Comerț din statele membre. Camera de Comerț și Industrie a fost reprezentată de  domnul Ion Mocanu, vicepreședintele CCIR și președintele Camerei de Comerț și Industrie Galați. Cu ocazia semnării documentului, domnul Nicolai Kosov, președintele Consiliului de Administrație a BII, a declarat: „În urma semnării Memorandumului de Înțelegere între Banca Internațională de Investiții și camerele de comerț ale statelor membre se va realiza o platformă electronică dedicată proiectelor de business”, susținând că în lipsa unei comunicări eficiente între statele membre, multe dintre oportunitățile de afaceri și comerț care ar putea fi valorificate nu se materializează. În consecință, această platformă are scopul de a veni în sprijinul oamenilor de afaceri din statele membre care intenționează să își internaționalizeze afacerile.

Informații de background:

Banca Internațională de Investiții este o instituție multilaterală pentru dezvoltare, care promovează dezvoltarea economică și socială, prosperitatea și cooperarea economică între statele membre. Printre prioritățile sale se numără sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, precum și participarea în finanțarea proiectelor de infrastructură semnificative din punct de vedere social.

Începând cu anul 2015, Banca Internațională de Investiții (BII) și-a sporit sistematic investițiile în România. Volumul total al investițiilor băncii în economia românească a depășit 60 milioane de euro, fiind planificate proiecte ambițioase pe viitor. BII servește drept punte pentru comerțul și investițiile dintre Europa, Asia și America Latină, în vederea sporirii integrării economice între statele membre și la nivel global.

Statele membre BII sunt: Republica Bulgaria, Republica Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Federația Rusă, Republica Slovacă, Republica Socialistă Vietnam.