Publicat pe 27/07/2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat a anunţat că Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea Programului de internaționalizare a companiilor românești cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020 s-au publicat în Monitorul Oficial nr. 597, din data de 25 iulie 2017. Informaţii detaliate referitoare la documentul menţionat le puteţi regăsi la adresa:

http://www.monitoruloficial.ro/article–e-Monitor–339.html

Programul menţionat urmărește promovarea produselor și serviciilor IMM romanești pe piețele externe, stimularea comunicării și a parteneriatului în afaceri, în vederea internaționalizării şi pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor și serviciilor.

Alocarea financiară nerambursabilă este în cuantum de maximum 50.000 de LEI/beneficiar/an, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Pentru 2017, se estimează finanțarea unui număr de minim 100 de IMM romanești.

Activităţi finanţate prin Program:

participări individuale la târguri și expoziții internaționale, organizate în străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate;

  • crearea identității vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicație pentru mobil, pentru prezentarea activității solicitantului și a produselor promovate, în limba română și limba engleză/altă limbă de circulație internațională;
  • participări ale angajaților la cursuri de pregătire, în țară și/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piețe;
  • analize și studii de piață;
  • alte tipuri de activități de promovare și susținere a internaționalizării.

Perioada în care se pot depune aplicațiile este 31 iulie 2017, începând cu orele 10.00, până vineri 4 august, orele 20.00. Acordarea finanțării se realizează în baza criteriului “primul venit – primul servit”, în limita bugetului. Bugetul pentru anul 2017 este de 5 milioane de lei.

Documentația și anexele aferente programului pot fi găsite accesând

http://www.aippimm.ro/articol/programe/programul-de-internationalizare-2017/anunt-important-lansare-program-internationalizare/,iar aplicațiile pot fi depuse la adresa  https://programenationale2017.aippimm.ro/.