Publicat pe 06/09/2017

Arad, 10 septembrie 2017: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează, în perioada 7 – 10 septembrie 2017, la Expo Arad, evenimentul internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje – AGROMALIM.

„Camera de Comerț și Industrie a României este singura organizație de business 100% privată care își găsește corespondenți în fiecare județ al țării printr-o prezență care se reflectă și în funcție de starea economică a județului, iar Camera de Comerț Arad, prin infrastructura de care dispune și activitatea pe care o desfășoară, se situează printre primele 5 din țară”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

“Agromalim este un eveniment de referință pentru agricultura României, edițiile precedente întărind statutul de cel mai important eveniment din domeniul agriculturii, industriei alimentare și ambalajelor din vestul României. Jucători importanți de pe piața de mașini și utilaje agricole își vor expune oferta la Agromalim. Îi mulțumesc președintelui CCIR, dlui. Mihai Daraban, pentru că ni s-a alăturat astăzi și mâine la deschiderea oficială a târgului Agromalim. Mâine vor fi alături de noi încă 12 președinți de camere de comerț județene. Le mulțumesc pentru prezența la evenimentul nostru”, a susținut președintele CCIA Arad, arh. Gheorghe Seculici.

Aflat la cea de-a 28-a ediție, Agromalim, cel mai important eveniment agricol din Vestul României, înregistrează în 2017 o creștere cu 10% a spațiului dedicat tehnicii agricole, acoperind astfel întreaga suprafață interioară (4.500 mp) și exterioară (30.000 mp) a Complexului Expozițional EXPO Arad.

În zilele de 8 și 9 septembrie vor avea loc conferințe naționale și internaționale oferite de specialiștii asociațiilor de RG din Europa, cadrele didactice ale USAMVB, asociațiile de agricultori din bazinul Carpatic, Federația Națională a GAL și evenimentul de brokeraj internațional organizat de ADR Vest.

În parteneriat cu USAMVB Timișoara și cu sprijinul Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad, la Agromalim 2017 vizitatorii vor putea asista la lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenționale, minim de lucrări și semănat direct.

Rețeaua Camerelor de Comerț și Industrie din România lucrează constant pentru a intensifica activitățile de informare, seminariile, conferințele, târgurile și nu numai, aducând specialiști naționali și din străinătate pentru a informa investitorii despre noile tendințe în afaceri, oportunități, dar și riscuri.

Peste 270 de participanți din România, Ungaria, Germania, Austria și Italia își vor prezenta, în cadrul Agroalim, oferta de produse și servicii în fața publicului vizitator, în cadrul târgului fiind expuse: mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate.