Publicat pe 19/09/2017

București, 19 septembrie 2017: Camera de Comerț și Industrie a României, reprezentată de președintele Mihai Daraban, și Confeuropa, reprezentată de Calogero Campisi, au semnat marți, 19 septembrie 2017, la CCIR Business Center, un acord de colaborare cu scopul dezvoltării relațiilor româno-italiene prin atragerea investițiilor străine, ca factor esențial de creștere economică durabilă.

Acordul de colaborare privește promovarea exporturilor și sporirea capacității profesionale a administratorilor de afaceri în vederea dezvoltării mediilor de afaceri la adevăratul potențial, inclusiv pe piețe străine.

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a declarat că semnarea acestui acord de colaborare susține consolidarea legăturilor economice dintre țările din UE, fiind un avantaj ce trebuie să ne determine să colaborăm pentru beneficiul mediului de afaceri: „Acest demers are ca scop dezvoltarea piețelor și internaționalizarea afacerilor în toate țările străine cu interese comune, atât în plan economic, cât și în plan social, cu implicarea mediilor asociative în maximizarea rezultatelor unor astfel de parteneriate”.

Prin intermediul acestui acord, părțile implicate promovează dezvoltarea economică și socială, prosperitatea și cooperarea economică între state și între mediile de afaceri. Printre prioritățile sale amintim sprijinirea întreprinderilor de toate dimensiunile, precum și dezvoltarea de proiecte care să sprijine oamenii de afaceri în valorificarea și materializarea posibilelor oportunități de afaceri.