Publicat pe 01/11/2017

București, 30-31 octombrie 2017: Banca de dezvoltare a Statului Qatar a organizat, în parteneriat cu AcceleRO și Camera de Comerț și Industrie a României, în perioada 30 – 31 octombrie a.c., la București, o misiune economică al cărei obiectiv a fost crearea de noi oportunități de afaceri între Qatar și România și, implicit, intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două țări.

Delegația qatareză a fost alcătuită din oameni de afaceri din domenii precum: medicină, mase plastice, petrol și gaze, echipamente electrice sau metalurgie. De asemenea, din delegație au făcut parte și reprezentanți ai Qatar Development Bank.

Deschiderea evenimentului a avut loc în data de 30 octombrie a.c., în prezența E.S. domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasadorul Statului Qatar în România, și a domnului Abdulaziz Nasser Al Khalifa, CEO al Qatar Development Bank.

Pe parcursul celor două zile ale misiunii economice au avut loc sesiuni de discuții business to business la care au participat peste 60 de companii românești.

Reprezentanții Departamentului Relații Externe al CCIR, dl. Virgil Goagă și dl. Răzvan Pârvulescu, au prezentat stadiul relațiilor bilaterale și oportunitățile oferite de mediul de afaceri românesc pentru piața qatareză.

 

Informații de background

România poate deveni o poartă de acces în Europa pentru companiile qatareze întrucât timpul tranzit din portul Hamad în portul Constanța este de 20 de zile. Din portul Constanța, transporturile care au ca destinație țările fără ieșire la mare din vestul Europei pot fi realizate pe Dunăre.