Publicat pe 01/12/2017

Dragi români,

 

Ziua de 1 decembrie marchează un moment istoric fundamental pentru evoluţia României moderne. Este important să nu uităm drumul parcurs și să nu abandonăm obiectivele încă neatinse. Trebuie să oferim generațiilor viitoare o viziune solidă a unei națiuni unite, determinată să construiască un viitor mai bun.

Libertatea cetățenilor români a fost rezultatul unui efort comun de durată, sprijinit puternic de partenerii noștri externi, consolidat prin apartenența noastră la NATO și la Uniunea Europeană.

Pentru a genera mai multă prosperitate și siguranță pentru cetățenii săi, România trebuie să-și îmbunătățească eforturile în domeniul investițiilor publice, în atragerea de investiții private și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene. România trebuie să combată corupția și risipa din sectorul public și să respecte strădania antreprenorilor care și-au asumat inițiative prin care creează locuri de muncă.

La aproape 100 de ani de la Marea Unire, România nu trebuie să se mulțumească cu actuala stare de lucruri în diverse domenii. E nevoie de reforme, e nevoie de planuri ambițioase și obiective curajoase, pe măsura celor asumate de cei care acum 100 de ani îndeplineau obiectivul Unirii!

 

Mihai Daraban,

Președinte,

Camera de Comerț și Industrie a României