Publicat pe 09/12/2017

În marja Zilei Internaționale Anticorupție, celebrată anual de Organizația Națiunilor Unite (ONU), în data de 9 decembrie, Camera de Comerț și Industrie a României pledează pentru transparență, stabilitate și predictibilitate, caracteristici fundamentale ale statului de drept și condiții esențiale pentru bunăstarea comunității de business globale.

Corupția este un fenomen care trebuie combătut la toate nivelurile. Practicile corupte pot afecta în mod semnificativ dezvoltarea socială și economică a societății, pe latura de educație, sănătate, justiție, democrație, prosperitate.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a inițiat, în 2016, proiectul Business without Corruption, menit să abordeze subiectul corupției în mediul corporativ și combaterea practicilor neconforme în companiile din România. Partenerii proiectului sunt companiile General Dynamics și General Dynamics European Land Systems – Mowag și organizația TRACE International.

Proiectul vizează promovarea, în rândul comunității de afaceri din Romania, a unei culturi bazată pe respingerea tuturor formelor de corupție în relațiile cu sectorul public şi privat, prin aplicarea unor mecanisme instituționalizate de prevenire şi combatere la nivelul companiilor din România.

Mai multe detalii despre preocupările CCIR pe zona de anticorupţie sunt disponibile la:
https://ccir.ro/integritate/
https://ccir.ro/workshop-ul-business-without-corruption-bune-practici-anti-coruptie-din-sua-ajustate-la-nevoile-mediului-de-afaceri-din-romania/