Publicat pe 13/12/2017

București, 13 decembrie: Invitat în platoul emisiunii Capital Live, miercuri, 13 decembrie 2017, președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a discutat despre situația actuală economică a României și despre efectele modificărilor legislative asupra mediului de afaceri.

”Nu există un dialog între CCIR și mediul politic. (…) Dialogul a fost o problemă în România ultimilor 27 de ani, dialogul nu există decât prin măsuri coercitive, din moment ce nici măcar drept consultativ nu avem, de multe ori nu suntem luaţi în considerare, dar noi semnalăm toate problemele din mediul de afaceri”, a declarat președintele CCIR.

Referitor la măsurile legislative, dl. Daraban a precizat că se impune o reformă administrativă: ” Guvernul se bazează pe un număr redus de firme care contribuie la PIB şi plata taxelor. (…) Problema majoră este frecvenţa de schimbare a codului fiscal, după fiecare schimbare mă întreabă toată lumea despre agenţii economici, agenţii economici simulează, problema legată de frecvenţă ne pune în offsaid. Mărirea nesustenabilă a salariilor în mediul bugetar a dus la migrarea angajaților din mediul privat la stat”.

 

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici: