Publicat pe 15/12/2017

Joi, 14 decembrie 2017: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a primit joi, 14 decembrie a.c., la sediul CCIR Business Center, vizita noului ambasador al Statelor Unite Mexicane în România, E.S. dl. Jose Guillermo Ordorica Robles.

La debutul întâlnirii, ambasadorul Statelor Unite Mexicane a mulțumit Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) pentru buna colaborare de până acum cu ambasada Mexicului la București.

La rândul său, președintele CCIR a făcut o scurtă prezentare a Sistemului Cameral și a companiilor unde CCIR este acționar, cu accent pe centrul expozițional ROMEXPO și Rominvent. De asemenea, a amintit importanța Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Dl. Daraban a subliniat potențialul economic al țării noastre, care prin intermediul portului Constanța poate deveni o poartă de acces către țările din Europa Centrală și de Est pentru companiile mexicane.

În aceeași notă, E.S. dl. Jose Guillermo Ordorica Robles a menționat faptul că Mexicul poate reprezenta pentru companiile românești un important punct de intrare pe piețele vaste din America Latină.

În cadrul aceleași întâlniri au fost dezbătute aspecte privind viitoare proiecte comune în vederea dinamizării relațiilor comerciale dintre cele două țări, inclusiv organizarea unor forumuri de afaceri bilaterale și misiuni economice în Mexic și/sau România.