Publicat pe 04/04/2018

București, 4 aprilie 2018: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat astăzi, 4 aprilie a.c., un seminar de informare privind organizarea și condițiile de participare a companiilor românești la Târgul China International Import Expo, primul eveniment dedicat exclusiv importurilor către piața chineză. Târgul China International Import Expo este organizat sub patronajul Președintelui R.P. Chineze, E.S. Xi Jinping, și se desfășoară în perioada 5-10 noiembrie a.c. la Shanghai. De asemenea, au fost discutate oportunitățile oferite de tărgul anual de import-export de la Canton.

Dl. Virgil Goagă, director al departamentului Relații Externe din cadrul CCIR, a transmis un îndemn  către companiile românești să își orienteze exporturile către China: „aceste târguri reprezentând oportunități pentru antreprenorii români să se orienteze către cea mai mare piață din lume, cu o mare putere de absorbție”.

Având în vedere că R.P. Chineză estimează importuri de peste 10,000 miliarde USD în următorii cinci ani, China International Import Expo reprezintă o oportunitate unică pentru companiile românești de a-și promova produsele și de a identifica parteneri chinezi stabili, cu sprijinul cărora să își poată extindă activitatea pe piața chineză.

Dl. Xu Bing, Vice Președinte al Centrului de Comerț Exterior din China, a declarat că își dorește o comunicare deschisă cu reprezentanții companiilor românești: „urmărim să construim oportunități de dialog, schimburi de opinie în privința cooperării comerciale dintre România și China”.

Dl. Guan Gang, Consilier Economic și Comercial, Ambasada R.P. Chineze în România, a amintit că scopul principal al delegației chineze este de a promova în rândul companiilor românești târgul internațional de import din China: „considerăm că acest târg este o platformă foarte importantă care aduce companiilor românești oportunitatea de a accesa piața de desfacere din China”.

Background

Organizat pentru prima data în Shanghai, Târgul China International Import Expo va găzdui în 2018 expozanți din peste 100 de țări care vor avea oportunitatea de a se întâlni cu peste 150,000 de companii chineze și străine specializate în importuri, distribuție și comerț.

Evenimentul este dedicat producătorilor și exportatorilor străini din domenii precum: echipamente electronice și electrocasnice, textile, accesorii și produse de larg consum, industria auto, tehnologii inovatoare, produse alimentare, echipamente medicale, produse cosmetice, echipamente industriale automatizate, turism, cultură și educație, design, echipamente și soluții IT etc.