Publicat pe 04/07/2018

București, 5 iulie 2018: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a publicat pe pagina oficială de web, www.ccir.ro, raportul global al Camerei de Comerț Internaționale (ICC) – Global Trade: Securing Future Growth, un sondaj realizat la nivel mondial, de referință în industria de finanțare a comerțului mondial.

Raportul este elaborat de Comisia Bancară a Camerei de Comerț Internaționale, organism de reglementare la nivel mondial care este acceptat drept creator de standarde pentru toate formele de finanțare a comerțului.

Anul acesta, ediția aniversară de 10 ani prezintă raportul realizat pe baza informațiilor exclusive de la peste 250 de bănci din peste 90 de țări și oferă perspective privind provocările și oportunitățile din industria de finanțare a comerțului.

Raportul urmărește teme precum: digitalizarea, creșterile viitoare și riscurile generate, deficitul de finanțare din comerț, fondurile de aprovizionare, prețurile și focus regional – Asia.

Conform raportului Global Trade: Securing Future Growth, trei sferturi dintre băncile participante la sondaj au prezentat o perspectivă optimistă pentru următoarele 12 luni, cu cei mai pozitivi respondenți în Africa 89% și Asia Pacific 81%. Peste 60% dintre băncile participante la sondaj au raportat că au implementat sau sunt în curs de implementare a unor soluții tehnologice pentru a-și digitaliza operațiunile de finanțare comercială. Demonstrând impactul ratelor dobânzilor asupra prețurilor de finanțare a comerțului internațional, 35% dintre respondenți au afirmat că ratele au condus la creșterea costurilor pentru clienți.

Rezultatele integrale ale raportului Global Trade: Securing Future Growth sunt disponibile aici: https://ccir.ro/wp-content/uploads/2018/07/ICC-Global-Trade-Securing-Future-Growth.pdf