Publicat pe 17/09/2018

București, 17 septembrie 2018: Camerele de Comerț naționale din rețeaua statelor membre ale Inițiativei celor 3 Mări s-au reunit, luni 17 septembrie, la Romexpo, la prima ediție a Forumului de Afaceri, organizat în marja Summitului Inițiativa celor 3 Mări, de către Administrația Prezidențială, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

În cadrul Forumul de Afaceri 3SI, a fost semnat un document de colaborare care să asigure dezvoltarea relațiilor comerciale și să stimuleze inițiativele de afaceri și investițiile în regiunea celor trei mări. Semnatarii documentului: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Bulgariei, dl. Tsvetan Simeonov, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Sloveniei, dl. Boštjan Gorjup, Vicepreședintele Camerei de Comerț a Croației, dl. Ivan Barbaric, Vice Președintele Comitetului Internațional, Camera de Comerț și Industrie a Ungariei, dl. László Bódi, Vicepreședintele Camerei de Comerț a Poloniei, dl. Marek Kłoczko, Președinta Consiliului de Afaceri Româno-Lituanian, Asociația Camerelor de Comerț, Industrie și Meșteșuguri a Lituaniei, dna. Laura Kovailovaite și Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Mihai Daraban au în vedere schimbul de informații referitor la societățile comerciale, solvabilitatea și bonitatea lor și diseminarea oportunităților de afaceri. De asemenea, se urmărește identificarea proiectelor comune și a modalităților de finanțare a acestora.

Camerele de comerț din statele membre, împreună cu întreaga comunitate de afaceri au ca obiectiv punerea în aplicare a proiectelor deja existente sau viitoare referitoare la interconectivitatea statelor din zona celor trei mări, în special în domeniul transportului, al energiei și al digitalului. Totodată, se urmărește atragerea de noi oportunități de afaceri și investiții.

Birou Comunicare Publică
Tel.: 0374474373; 0213190085
e-mail: bcp@ccir.ro