Publicat pe 10/10/2018

Bruxelles, 10 octombrie 2018:  Delegația Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) condusă de dl. Aurelian Gogulescu, Consilier în Relații Internaționale al Președintelui CCIR, dl. Mihai Daraban, și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a participat astăzi, 10 octombrie, în hemiciclul Parlamentului European, la cea de-a 5-a ediție a Parlamentului European al Întreprinderilor (EPE), un eveniment organizat de EUROCHAMBRES în parteneriat cu cele 44 camere de comerț membre și Parlamentul European. Membră Eurochambers și coordonator național, CCIR este reprezentată la EPE 2018 de o delegație formata din 12 oameni de afaceri și 3 reprezentanți ai sistemului cameral.

Principalele subiecte care se afla pe agenda dezbaterilor EPE 2018 vizează abilitățile și aptitudinile forței de munca, precum și politica comercială a Uniunii Europene. Totodată vor fi dezbătute evenimentele care vor creiona viitorul Europei, în contextul ieșirii Marii Britanii din UE. Brexit reprezintă o provocare pentru mediul de afaceri, subiect îndeaproape tratat de către domnul Michel Barnier, Negociatorul Șef al Comisiei Europene, responsabil pentru aplicarea articolului 50 în relația cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Scopul EPE este de a da cuvântul antreprenorilor, adevărații actori ai creșterii economice în Europa, și de a informa factorii de decizie – prin vocea companiilor – în legătură cu așteptările comunității de afaceri. Antreprenorii au ocazia unică de a dezbate cu înalți reprezentanți ai instituțiilor UE și de a le oferi feedback direct cu privire la politicile UE. De asemenea, EPE le permite antreprenorilor să înțeleagă mai bine obiectivele Uniunii Europene și rolul fiecărei instituții implicate în procesul legislativ.

Background

Eurochambres estimează un număr de aproximativ 1000 de participanți din cele 28 de state UE și din cele 18 state non-UE membre ale Eurochambres, la EPE 2018. Fiecărei delegații îi este alocat un număr de locuri, corespunzător celui deținut de țara respectivă în Parlamentul European.

În urma fiecărei sesiuni care are loc în cadrul EPE se votează o rezoluție, iar la final documentul de poziție va fi folosit de către Eurochambres în activitățile sale și va fi înaintat Parlamentului European.