Publicat pe 09/04/2019

București, 9 aprilie: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), partener al Forumului Economic Mondial de la Davos, invită mediul de afaceri să participe la Sondajul de Opinie-Romania 2019, în vederea întocmirii Raportului Competitivității Globale, un clasament anual realizat pe baza intervievării a 15.000 de directori de companii, din 144 de țări.

Scopul acestui sondaj este de a releva date concrete, necesare evaluării anuale a mediului de business și a capacității sale de a realiza o creștere economică susținută.

CCIR are în vedere intervievarea a 100 de directori executivi ai unor companii active din România, care vor avea, astfel, oportunitatea de a-și exprima opinia asupra mediului economic în care își desfășoară activitatea. Termenul limita pentru completarea chestionarului aferent este 15 aprilie 2019, iar documentul poate fi accesat aici: Global Competitiveness Report 2019

Chestionarele completate vor fi transmise, ulterior, la adresa de email: dri@ccir.ro

Pe baza datelor, pe care CCIR le va raporta prin Sondajul de Opinie, se va realiza clasamentul mondial al competitivității economiei României la nivel mondial. Raportul Competitivității Globale este, din 1979, publicația emblematică a Forumului Economic Mondial de la Davos, fiind deosebit de important în ceea ce privește comparația factorilor care afectează competitivitatea și creșterea economică. Cei peste 1.000 de membri ai Forumului Economic Mondial de la Davos sunt lideri ai celor mai mari corporații ale lumii.

Indicatorii derivați din sondaj sunt utilizați la calculul indicelui competitivității globale (GCI) și al altor indici și rapoarte ale Forumului Economic Mondial, inclusiv indexul de de comerț activ, indexul competitivității în turism, indicele diferenței de gen, indicele capitalului uman etc.