Publicat pe 01/08/2019

Brașov, 31 iulie 2019: Camera de Comerț și Industrie Brașov (CCI Brașov), în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România (ANPFPISDR), a organizat miercuri, 31 iulie a.c., o conferință de presă cu ocazia semnării protocolului de colaborare dintre cele două instituții.

În contextul nevoilor reale de forță de muncă ale companiilor românești, pentru care învățământul profesional în sistem dual reprezintă o soluție de rezolvare pe termen mediu și lung a lipsei de personal calificat, CCIR și ANPFPISDR au semnat un protocol de colaborare care urmărește dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional și național, în scopul îmbunătățirii sistemului de formare și certificare profesională în sistem dual.

Totodată, au fost încheiate protocoale între Camerele de Comerț și Industrie Județene și Autoritatea Națională, în cadrul unor evenimente de promovare a sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual și au fost înființate opt birouri regionale, pentru a cunoaște nevoia reală a companiilor românești în ceea ce privește forța de muncă.

„Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, ca reprezentant al mediului de afaceri din Braşov, simte alături de aceste firme lipsa forţei de muncă din Braşov. Pentru aceasta, dorim ca, prin semnarea acestui protocol, să fim mai aproape de Autoritatea Naţională pentru Învăţământul Dual, iar, la nivel local, dorim să fim alături de agenţii economici”, a declarat preşedintele CCI Braşov, dl.Silviu Costea.

„Practic, la nivelul celor opt birouri regionale, deschise în sediile camerelor de comerț din Argeș, Constanța, Mureș, Timiș, Iași, Mehedinți, Bistrița și, începând de azi, Brașov, se vor constitui baze de date cu operatorii economici care susţin învăţământul dual în regiunea de dezvoltare respectivă, în funcţie de specificul geografic, social, economic şi vor funcţiona ca interfaţă cu partea de învăţământ universitar de profil”, a declarat preşedintele ANPFPISDR, dl. Ion Gabriel Bratu.

Dezbaterea a beneficiat de participarea reprezentanților unui spectru larg de instituții cu incidență asupra dezvoltării învățământului profesional dual: autorități locale, școlare, precum și oameni de afaceri brașoveni.