Publicat pe 02/10/2019

București, 2 octombrie 2019: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) pune la dispoziția mediului de afaceri cea mai nouă ediție a catalogului Incoterms 2020, publicație ce cuprinde condițiile comerciale referitoare la livrarea mărfurilor. Astfel, importatorii și exportatorii de pretutindeni pot intra în posesia unui instrument comercial performant, care să le permită dezvoltarea susținută a afacerilor.

Catalogul Incoterms 2020 cuprinde note explicative mai detaliate, cu o grafică îmbunătățită, ilustrând, în acest mod, responsabilitățile importatorilor și exportatorilor pentru fiecare regulă comercială în vigoare. Totodată, oamenii de afaceri au la dispoziție o explicație mult mai detaliată asupra aplicării regulilor Incoterms în legătură cu tranzacții specifice.

Una dintre acțiunile prioritare ICC este de a face ca tehnologia să funcționeze pentru toate entitățile comerciale implicate, în acest sens fiind lansată aplicația mobilă dedicată   Incoterms 2020 care include o mare varietate de caracteristici informative, inclusiv cele mai recente actualizări de știri, informații despre evenimente și oportunități de formare.

Background

Regulile Incoterms au fost introduse pentru prima dată de ICC în 1936 pentru a stabili cadrul general acceptat legat de livrarea mărfurilor între comercianții din întreaga lume. ICC a revizuit periodic regulile Incoterms pentru a reflecta schimbările din sistemul de comerț internațional.

Regulile Incoterms asigură bunul mers al afacerilor din întreaga lume, deoarece ajută importatorii și exportatorii să-și înțeleagă responsabilitățile și să evite neînțelegerile costisitoare. Totodată, regulile Incoterms contribuie la formarea unui limbaj al tranzacțiilor de vânzări internaționale și dezvoltarea gradului de  încredere între partenerii de afaceri.