Publicat pe 03/06/2021

București, 3 iunie 2021: Camera de Comerț și Industrie a României informează mediul de afaceri cu privire la evenimentul online „Cerințele Marii Britanii pentru transportatorii rutieri internaționali”, organizat de Biroul de Promovare Comercial Economic (BPCE) Londra cu sprijinul HMRC (Her Majesty’s Revenue & Customs) și UNTRR  (Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România). Webinarul se va desfășura în data de 8 iunie, în intervalul orar 11:30-12:30.

Deși comerțul Marii Britanii cu România, dar și cu Uniunea Europeană, a înregistrat un declin de la începutul anului, declin generat de Brexit și de pandemie, perspectivele de creștere sunt promițătoare, anticipându-se un boom economic în Marea Britanie începând cu a doua jumătate a anului 2021. Acesta va conduce, în mod firesc, la o cerere pe măsură a serviciilor pentru transport marfă.

Puteți participa la eveniment pentru a afla direct de la reprezentanții guvernului britanic care sunt cerințele și formalitățile pentru transportatorii internaționali de marfă pe relația UE – Marea Britanie.

De asemenea, puteți asista la un demo al sistemului GVMS (Goods Vehicle Movement Service) – sistemul IT al autorităților britanice de control al frontierelor pentru coordonarea mișcării vehiculelor! Utilizarea GVMS este obligatorie pentru transportatori în anumite operațiuni de transport.

Agenda:

Deschidere eveniment   11:30 – 11:35

  • Bogdan Mihăilescu – Ministru Consilier pentru Relații Comerciale și Economice, Ambasada României la Londra

An overview of customs processes post Brexit     11:35 – 11:55

  • Flavia Munteanu – Head of EU Stakeholder Engagement, HMRC

Demo sistem GVMS (Global Vehicle Movement Service) 11:55 – 12:15

  • Guy Robinson și Chiara Miele, HMRC Digital Team

Sesiune de întrebări și răspunsuri     12:15 – 12:30

 

Participarea la eveniment este gratuită, însă înregistrarea este obligatorie și poate realiza prin completarea acestui formular. Informațiile pentru accesarea evenimentului vor fi trimise ulterior tuturor persoanelor care se înregistrează.

 

Camera de Comerț și Industrie a României este singura organizație neguvernamentală și apolitică inclusă în Comitetul Interministerial dedicat ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. CCIR pune la dispoziția mediului de afaceri din România o platformă online actualizată cu cele mai recente informații referitoare la Brexit și efectele acestui proces asupra economiei autohtone.

 

Background

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) a părăsit Uniunea Europeană (UE) la data de 31 ianuarie 2020. Astfel, după încheierea perioadei de tranziție la 31 decembrie 2020, prin părăsirea pieței unice UE și a uniunii vamale, noi reglementări au intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe relația cu Regatul Unit. Aceste reglementări sunt prevăzute în noul Acord Comercial și de Cooperare dintre UE – UK, care a fost încheiat în data de 24 decembrie 2020 și ratificat de Parlamentul European în data de 26 aprilie 2021.