Publicat pe 19/05/2022

București, 18 mai 2022: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat, alături de oficialităţi ale statului român, la cea de-a VIII-a ediție a expo-conferinței internaționale Black Sea Defense Aerospace & Security – BSDA 2022, manifestare la care s-au înscris peste 400 de companii din străinătate, cu o bogată experienţă în domeniu.

De-a lungul timpului, CCIR s-a implicat direct în activitatea de promovare pe plan internaţional a industriilor de vârf din România, în general, și a industriei de apărare, în mod special, prin organizarea unor întâlniri de afaceri între companiile românești și partenerii străini.

„România are deja o tradiție în industria de apărare, mai ales în cea aeronautică, fiind sectoare economice în care a reușit să performeze. CCIR a depus și continuă să depună toate eforturile în ceea ce privește promovarea internațională a industriei de apărare românești, în marja expoziției internaționale Black Sea Defense Aerospace & Security fiind organizate o serie de întâlniri B2B, cu ajutorul cărora au fost stabilite noi contacte de afaceri între mediul de business românesc și antreprenorii din alte state. Astfel, CCIR a reușit să faciliteze, azi, o serie de întâlniri între EMBRAER BRAZIL, LOCKHEED MARTIN SUA, LEONARDO ITALIA și firmele românești INCAS și ROMAERO, în vederea unor colaborări viitoare. Cu toate acestea, nu pot să nu remarc finanțarea precară din partea statului român pentru cercetarea și inovarea în domeniul industriei de apărare românești, iar ceea ce se întâmplă acum la nivel geopolitic în jurul României ar trebui să îngrijoreze autoritățile de la București și să le determine să aloce mai multe fonduri pentru acest sector economic”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Black Sea Defense Aerospace & Security – BSDA 2022 găzduiește, în perioada 18-20 mai, standurile mai multor companii românești de renume, precum: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli (INCAS), Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare În Informatică (ICI), dar și pavilionul industriei de apărare germane și cel al constructorilor de aeronave braziliene EMBRAER.