Publicat pe 01/12/2022

O puternică emoție ne unește în fiecare an, la 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Este o sărbătoare ce aparține tuturor românilor, oriunde s-ar afla. În istoria poporului român, 1 Decembrie 1918 va râmâne ziua în care a triumfat idealul national, și anume: unitatea.

Nu trebuie să-i uităm niciodată pe aceia care s-au sacrificat pentru împlinirea acestui ideal. Trebuie să ne onorăm trecutul și să învățăm din lecțiile istoriei pentru a putea ca fiecare dintre noi să lupte pentru un viitor mai bun.

De foarte multe ori, de-a lungul timpului, istoria ne-a demonstrat că numai prin unitate ne putem adapta oricăror realități, oricăror provocări și, totodată, că numai prin voința noastră putem să trecem cu bine peste orice obstacol.

Am învățat astfel că atunci când rămânem uniți putem să ne adaptăm oricăror realități și tendințe și că depinde de voința noastră, ca națiune, să trecem cu bine peste toate provocările.

Vremurile pe care le trăim acum nu sunt dintre cele mai prielnice. Am încredere însă că și de data aceasta românii vor reuși să treacă împreună peste aceste greutăți. Am deplină încredere în curajul românilor și mai ales în credința noastră că unitatea va rămâne valoarea fundamentală a României și ne va da imboldul necesar de a merge mai departe.

La mulți ani, România!

Mihai Daraban – Președinte Camera de Comerț și Industrie a României