Publicat pe 13/11/2024

București, 13 noiembrie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 13 noiembrie a.c., o întrevedere oficială cu E.S. dl Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, în scopul continuării discuțiilor care privesc implementarea unor proiecte economice comune în mai multe domenii de activitate.

Relațiile diplomatice dintre România și Republica Coreea au fost stabilite în anul 1990, iar de atunci, cele două țări au dezvoltat o cooperare constantă. Parteneriatul strategic dintre Republica Coreea și România a fost stabilit în 2008 și a fost consolidat prin adaptarea unei Declarații comune cu ocazia unei întâlniri la nivel prezidențial, la Seul, în aprilie 2024. Dialogul dintre CCIR și Ambasada Republicii Coreea în România intră, astfel, într-o nouă etapă în ceea ce privește atragerea de investiții în țara noastră, cu accent pe noi linii de producție și internaționalizarea businessului românesc.

„Partenerii sud coreeni s-au dovedit extrem de receptivi la informațiile economice pe care le-am transmis cu prilejul întâlnirilor anterioare, iar evenimentul de azi este o nouă etapă în intenția de a demara noi investiții în România. În acest sens, am propus o serie de obiective cu potențial investițional ridicat, din mai multe domenii de activitate, cum ar fi: industria apărării, industria energiei, cu accent pe energia nucleară, logistică, transporturi și infrastructură portuară. CCIR rămâne consecventă ideii de a atrage în România cât mai multe investiții străine, ca una dintre soluțiile sigure de a reduce deficitul comercial și de a avea creștere economică pe termen lung. Din fericire, diplomații coreeni s-au dovedit de-a lungul timpului parteneri serioși de dialog, multe dintre propunerile noaste fiind puse în practică la nivel guvernamental”, a subliniat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.

E.S. dl Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România a apreciat faptul că „și de data aceasta, prin informațiile oferite, CCIR a dovedit că rămâne un partener stabil în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state. Tot în urma unor astfel de întâlniri am reușit să implementăm la nivel guvernamental o strategie care să fie în consens cu politica noastră de parteneriat cu România”.