Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile româneşti?

14 iunie, 2017 @ 10:00 - 12:00

banner-min

Accesul liber al companiilor româneşti la procedurile de achiziţii publice se bazează pe principii de bază care privesc manifestarea unor libertăţi fundamentale, cum ar fi libera circulaţie a mărfurilor, libertatea de stabilire a preţului şi libertatea de a furniza servicii, egalitatea de tratament, nediscriminarea, recunoşterea reciprocă, proporţionalitatea şi transparenţa.

Pornind de la aceste aspecte şi, ţinând cont de realitatea economică existentă, Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu INACO – Iniţiativa pentru competitivitate, organizează, miercuri, 14 iunie 2017, între orele 10:00-12:00, la CCIR Business Center, sala Aurel Ghibuţiu, conferinţa cu tema „Achizițiile publice: obstacol sau oportunitate pentru companiile româneşti?”.

O creştere economică inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii reprezintă atât obiectivele Strategiei Europa 2020, cât şi dezideratul autorităţilor publice, evidențiat în cadrul Programului de Guvernare, inclusiv prin măsuri care să determine creşterea investiţiilor publice. Una dintre premisele necesare îndeplinirii acestor obiective o reprezintă simplificarea legislației privind achiziţiile publice prin facilitarea accesului companiilor româneşti la procedurile de achiziţii publice. În egală măsură, este de notorietate faptul că fluidizarea procedurilor de achiziții publice reprezintă un factor de stimulare a investiţiilor în infrastructură, eficiență energetică, IT&C, cercetare-dezvoltare, inovație și educație ș.a.

Conferinţa are ca obiectiv facilitarea dialogului deschis, interactiv, între oamenii de afaceri și instituțiile publice, cu scopul obţinerii de răspusuri care vizează:

  • noutățile cu privire la cadrul legislativ al achizițiilor publice,
  • modalităţile de înlăturare a licitațiilor trucate,
  • eliminarea din caietele de sarcini a clauzelor excesive care deformează concurența sau alte forme deficitare de organizare a achizițiilor publice,
  • modalităţile de elaborare a caietelor de sarcini astfel încât să nu se descalifice din start capitalul românesc prin anumite condiții de participare.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanţi de prim rang ai Parlamentului și Guvernului României, ai autorităţilor de reglementare și de control, ai organizațiilor asociative, instituţiilor financiare, consultanților şi specialiştilor în domeniu, oameni de afaceri cu experienţe în participarea la procedurile de achiziţii publice.

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Agenda evenimentului Formular de participare Pachete Parteneriat

 

Details

Date:
14 iunie, 2017
Time:
10:00 - 12:00

Venue

Sala Aurel Ghibuțiu
CCIR Business Center - Bd. Octavian Goga nr. 2, Sector 3
Bucureşti, 030982