Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cea de-a V-a ediţie a Parlamentului European al Întreprinderilor

10 octombrie, 2018

banner epe 2018-min

Camera de Comerţ şi Industrie a României are plăcerea de a vă invita la cea de-a V-a ediţie a Parlamentului European al Întreprinderilor – EPE 2018, un eveniment co-organizat de Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie Europene – EUROCHAMBRES și Parlamentul European.

Evenimentul se va desfăşura în data de 10 octombrie 2018, în hemiciclul Parlamentului European, la Bruxelles, în Belgia.

Conceptul de Parlament European al Întreprinderilor (EPE) pornește de la premisa că între instituțiile UE și principalii actori ai creșterii economice – antreprenorii – există un decalaj democratic.  Legiuitorii UE nu iau în considerare pe deplin preocupările antreprenorilor și, pe de altă parte, rolul și modul de funcționare al Uniunii Europene nu este cunoscut îndeajuns de bine.

Scopul EPE este de a da cuvântul antreprenorilor, adevărații actori ai creșterii economice în Europa și de a informa factorii de decizie – prin vocea companiilor – în legătură cu așteptările comunității de afaceri. Antreprenorii vor avea ocazia unică de a dezbate cu înalții reprezentanți ai instituțiilor UE și de a le oferi feedback direct, de jos în sus, cu privire la politicile UE.

Acest exercițiu va consolida buna înțelegere din partea legiutorilor UE privind nevoile, preocupările și provocările cu care se confruntă zilnic antreprenorii. De asemenea, va permite antreprenorilor să înțeleagă mai bine obiectivele Uniunii Europene și rolul fiecărei instituții implicate în procesul legislativ.

Fiecărei delegaţii îi este alocat un număr de locuri, corespunzător celui deţinut de ţara respectivă în Parlamentul European, României revenindu-i 32 de locuri.

În urma fiecărei sesiuni care va avea loc în cadrul EPE se va vota o rezoluţie, iar la final un document de poziţie care va fi folosit de către Eurochambres în activităţile sale şi care va fi înaintat Parlamentului European. Rezultatele voturilor obținute la ultima ediție a EPE se regăsesc în anexă.

Având în vedere succesul considerabil al ediţiilor anterioare, Eurochambres se aşteaptă la aproximativ 1000 de participanţi din cele 28 de state UE şi din cele 18 state non-UE membre ale Eurochambres.

În anexă regăsiți agenda preliminară, precum și un document care include câteva dintre motivele pentru care vă încurajăm să participați la acest eveniment.

Deplasarea delegaţiei României va avea loc în perioada 9 – 11 octombrie 2018. Pentru participare este necesară achitarea sumei de 200 de Euro + TVA şi completarea formularului din anexă. Costurile aferente deplasării la Bruxelles (transport cu avionul, cazare, transfer) vor fi suportate de către fiecare participant, pachetele urmând a fi definitivate în luna septembrie.

Rezultate voturi – EPE 2016 
 
Agenda preliminară 
 
Networking lunch 
 
Motivele pentru care să participați la EPE 2018 
 
Formular de participare 

Aşteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră până la data de 15 septembrie 2018.

Details

Date:
10 octombrie, 2018

Venue

Hemiciclul Parlamentului European, Bruxelles, Belgia.