Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Finanțe Manageriale

14 aprilie, 2016 - 15 aprilie, 2016

Camera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu Institutul Bancar Român, vă invită la seminarul:

Finanţe manageriale şi evaluarea afacerii în setarea strategiei de dezvoltarea a firmei

14 – 15 aprilie 2016 

Bucureşti, CCIR Business Center, bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, sala Banatul,  etaj 3, tronson II.

 

Scopul seminarului

Seminarul îşi propune prezentarea din perspectiva managerială a aspectelor financiare şi contabile astfel încât să faciliteze comunicarea între funcţiunea financiară şi toate celelalte funcţiuni ale companiei, în scopul atingerii obiectivelor propuse.

Optimizarea proceselor din orice companie este dificilă dacă parţile implicate au bariere de înţelegere a termenilor specifici, iar funcţiunea financiară, spre deosebire de toate celelalte, operează cu termeni ce provoaca de multe ori tentaţia de a spune „eu nu mă pricep la contabilitate dar …”.

Seminarul explică conceptele de bază prin exemple practice, contribuind la însuşirea corectă de către participanţi a terminologiei financiare. Chiar dacă nu se concentrează exclusiv pe riscuri, seminarul clarifică cifrele din spatele lor şi semnalizează posibilitatea apariţiei unor situaţii stresante pentru companie. 

Grup Ţintă

Seminarul se adresează managerilor de operaţiuni, vanzări, marketing, juridic precum şi tuturor utilizatorilor de rapoarte financiare care au nevoie de cunoştinţe de analiză financiară pentru urmărirea şi realizarea indicatorilor care revin unităţii pe care o coordonează din planul de activitate/dezvoltare al companiei. 

Tematica şi Conţinutul Cursului

 Înţelegerea modului în care tranzacţiile companiei şi activităţile acesteia sunt reflectate în situaţiile sale financiare;

 • Capabilitatea de a citi şi înţelege componentele situaţiilor financiare: bilanţ, cont de profit şi pierdere, flux de disponibilităţi. Înţelegerea rolului situatiilor financiare precum si a beneficiilor oferite de interpretarea corectă a instrumentelor de analiza financiară;
 • Competențe în aprecierea performanţei operaţionale, investiţionale şi financiare a companiei utilizând indicatori specifici
 • Abilitatea de a înţelege semnificaţia şi de a interpreta informaţia din “Notele explicative la situaţiile financiare”
 • Clarificarea rolului pe care funcţiunea financiară îl are atât în stabilirea strategiei companiei cat si in intrumentele de masura a indeplinirii obiectivelor companiei

Cuprins:

Management financiar

 • Funcţiuni
 • Tipuri de decizii
 • Rolul şi principiile contabilităţii

Situaţii financiare

 • Contul de profit şi pierdere
  1. Analiza veniturilor, criterii de recunoaştere şi provocări în stadiul de raportare
  2. Analiza cheltuielilor, criterii de recunoaştere şi provocări în stadiul de raportare
 • Bilanţ
  1. Active şi elemente discutabile
  2. Datorii şi capitaluri, elemente discutabile
 • Flux de disponibilităţi
  1. Componente majore
  2. Metode

Analiza financiară

 • Obiective, instrumente
 • Analiza pe bază de indicatori
 • Limitări şi capcane ale analizei financiare pe bază de indicatori

Planificare financiară

 • Bugetare, prognoze
 • Analiza pragului de rentabilitate, efectul de levier operaţional

Capital de lucru

 • Componente, politici
 • Managementul capitalului de lucru

Valoarea în timp a banilor

 • Valoare viitoare
 • Valoare prezentă

Studii de caz şi exemple practice

 

Perioada de desfăşurare: 14 – 15 aprilie 2016, intervalul orar 9:00 – 17:00, sala Banatul, etaj 3, tronson II, CCIR Business Center, bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, Bucureşti

 

Lector: Luminiţa Daneti, MBA

Doamna Luminiţa Daneti are peste 15 ani de experienţă în finanţe corporatiste, atât în companii mari (active peste 200 milioane Euro) cât şi în IMM-uri, în diverse industrii precum şi în consultanţă.

Dupa absolvirea programului MBA City University of Seatle – USA s-a alaturat echipei de instructori  ai Institutului Bancar Român. Doamna Daneti deţine de asemenea un master în Aeronauticăşi este licenţiată în Matematică.

Domeniile sale de expertiză sunt: analiza financiară, evaluare de companii, planificare strategică, managementul activelor şi pasivelor, controlling.

Din anul 2000 până în prezent, în calitate de lector a susţinut cursuri de analiză financiarăşi finanţe corporatiste în cadrul a două programe MBA precum şi seminarii practice pe tematică financiară în cadrul Institutului Bancar Român.

 

Tarif de Participare: 1049 RON + TVA/ participant.

Important! Se acordă reducere de 10% pentru doi sau trei participanţi de la aceeaşi organizaţie, respectiv 15% pentru minim patru participanţi de la aceeaşi organizaţie.  

 

Plata se face la casieria Camerei de Comerţ şi Industrie a României, tr. III, et. 4 sau prin bancă în contul CCIR – RO31 RZBR 0000 0600 0240 7957 deschis la Raiffeisen Bank SMB, Cod fiscal RO 2842250.

Relaţii suplimentare: Rodica Vîrtopeanu, Şef Birou Organizare Evenimente, tel. 0374474411, e-mail: rodica.virtopeanu@ccir.ro

 

Vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne transmite confirmările de participare în scris (formularul de participare completat) şi confirmarea plăţii (copia OP-ului ), prin fax. la 021.319.01.56 sau la adresa de e-mail: rodica.virtopeanu@ccir.ro până la data de  11 aprilie 2016.

 

 

Details

Start:
14 aprilie, 2016
End:
15 aprilie, 2016

Venue

Sala Banatul
CCIR Business Center - Bd. Octavian Goga nr. 2, Sector 3
Bucureşti, 030982 România