Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Impactul si managementul migrației cetățenilor străini in România – Perspective și soluții cu privire la managementul și performanțele lucrătorilor străini

14 decembrie, 2021

banner conferinta 14 dec

Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu TAKT Manpower România și PATROMIL au plăcerea de a vă invita să participați la evenimentul Impactul si managementul migrației cetățenilor străini in România – Perspective și soluții cu privire la managementul și performanțele lucrătorilor străini care se va desfășura în data de 14 decembrie 2021, începând cu ora 10.00, în format hibrid – fizic și online – la CCIR Business Center, sala Amfiteatrul A.I. Cuza.

În contextul actual, România se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă și competență pe mai multe sectoare esențiale economiei, precum construcții, HORECA, naval, transporturi, militar, IT, prelucrare și producție. Pentru a acoperi această lipsă, Guvernul român a deschis granițele (in limita contingentului anual maxim) pentru a permite lucrătorilor străini să lucreze în România în susținerea companiilor ce doresc să recruteze personal din afara UE, ca soluție reală față de lipsa personalului autohton.

Evenimentul are rolul de a clarifica necunoscutele companiilor ce doresc să recruteze sau să externalizeze activitatea către personal din țări precum India:

Concept si agenda preliminara

Persoanele care nu vor putea participa fizic la eveniment, vor avea posibilitatea de a urmări conferința în format online. Participarea la eveniment este gratuită, însă înregistrarea este obligatorie.

Formular de inregistrare

Accesul la eveniment va fi permis în limita locurilor disponibile în sala de conferință și cu respectarea reglementărilor impuse de autorități.

Conform modificărilor aduse de H.G.1050/2021 publicată în Monitorul Oficial cu numărul 943, din data de 2 octombrie 2021, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021:

Se permite organizarea de conferinţe cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

CCIR recunoaște importanța datelor dumneavoastră personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în cuprinsul Termenilor și Condițiilor.

Details

Date:
14 decembrie, 2021