Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Parteneriatul public-privat, în contextul noii legislaţii privind achiziţiile publice”

7 iulie, 2016 @ 09:30 - 13:30

macheta banner parteneriat PP ro
  • Este suficientă actuala reglementare propusă prin Legea nr. 100/2016 sau o reglementare specială privind parteneriatul public-privat, adaptată la realitățile economice și juridice, poate face diferenţa în evoluţia economică a României ?
  • Care sunt modelele ce ar trebui urmate pentru ca parteneriatul public-privat să poată deveni un instrument activ şi eficient pentru rezolvarea marilor probleme de infrastructură cu care se confruntă România ?
  • Are nevoie România de o reformă mai amplă a sectorului public din perspectiva PPP ?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care participanţii la dezbatere vor încerca să răspundă sau să propună soluţii.

Potrivit Comisiei Europene, parteneriatele public-privat pot reprezenta mijloace eficace pentru realizarea proiectelor de infrastructură, pentru furnizarea serviciilor publice și pentru inovare, în general, în contextul eforturilor susținute de relansare economică. În același timp, parteneriatele public-privat sunt instrumente complexe pentru dezvoltarea structurală pe termen lung a infrastructurii și serviciilor, reunind avantajele specifice sectoarelor public și privat.

Este unanim acceptat faptul că o reglementare coerentă a problematicii parteneriatului public-privat în România poate face diferenţa în dezvoltarea economică naţională. Reglementarea acestui domeniu implică totodată, mize, oportunităţi şi provocări, iar pentru a putea răspunde aşteptărilor, demersul trebuie să pornească de la specialişti, precum şi dinspre toţi cei care cred în potenţialul propriu de a contribui şi influenţa stimularea economică a României.

Evenimentul va fi organizat prin intermediul Comitetului Naţional al International Chamber of Commerce, la CCIR Business Center, în ziua de 7 iulie a.c., în intervalul 930-1330.

La dezbatere, sunt invitaţi să ia cuvântul Prim-ministrul Guvernului României, reprezentanții de prim rang ai ministerelor, parlamentari, reprezentanți ai Comisiei Europene și Băncii Europene de Investiții, instituții și autorități publice, instituții financiare, asociații neguvernamentale, companii private și mass-media.

Participarea în auditoriu este gratuită, detalii suplimentare, inclusiv posibilități de promovare a companiei dumneavoastră în cadrul evenimentului, putându-se obține de la persoanele de contact – doamna Irina Avganţi – irina.avganti@ccir.ro, 0723225013 sau domnul Andrei Lambe – office@icc-romania.ro, 0731334582.

Pentru agenda evenimentului, click aici.

Despre Camera de Comerţ şi Industrie a României

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) este organizaţie reprezentativă atât la nivel naţional, cât şi internaţional, prin International Chamber of Commerce, abilitată prin lege să promoveze interesele mediului de afaceri în dialogul cu autorităţile publice şi cu partenerii externi.

Cu o experienţă de peste 150 de ani în dezvoltarea relaţiilor de cooperare economică şi de susţinere a mediului de afaceri, CCIR rămâne consecventă menirii și strategiei sale instituționale, menţinând și cultivând constant rolul asumat de partener tradiţional al mediului de afaceri, încercând să edifice o punte permanentă de dialog între autorităţile publice şi companiile private în domeniile cu impact major asupra climatului economic.

Details

Date:
7 iulie, 2016
Time:
09:30 - 13:30