Loading Events

« All Events

SMART GREEN INDUSTRY POTENȚIAL VERDE PENTRU O INDUSTRIE A VIITORULUI

28 septembrie - 29 septembrie

SGI - vizual CCIR

Camera de Comerț și Industrie a României și Asociația Industriei Lemnului – Prolemn vă invită la conferința SMART GREEN INDUSTRY: Potențial verde pentru o industrie a viitorului, eveniment care va avea loc în perioada 28-29 septembrie, la sediul CCIR Business Center (Bd. Octavian Goga nr. 2, București), Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza, cu începere de la ora 10.00.

Industriile bazate pe lemn contribuie cu 3,5% la formarea Produsul Intern Brut al României și reprezintă 16% din cifra de afaceri cumulată a tuturor ramurilor industriale din România. Sectorul menține peste 142.000 de locuri de muncă directe și contribuie la dezvoltarea comunităților care depind de pădure în unele dintre cele mai vulnerabile zone ale țării, unitățile de producție ale sectorului fiind considerate veritabile „fabrici de pâine”.

Energia bazată pe resursa de lemn – energie termică preponderent – reprezintă peste 60% din energia regenerabilă produsă în România, de peste 5 ori mai mult decât energia electrică produsă actual din surse eoliene și solare. Biomasa forestieră este o resursă esențială pentru securitatea energetică a României – 3,5 milioane de gospodării se încălzesc cu ajutorul său, în principal ca lemn de foc.

 

 

Conferința își propune să aducă în prim plan realizările unei industrii vitale pentru România și, totodată, să identifice, împreună cu factorii de decizie instituționali, modalitățile cele mai propice pentru a transforma potențialul verde al pădurilor României în instrumente pentru dezvoltare economică, bunăstare pentru comunități și decarbonare pentru un mediu înconjurător sănătos.

Vă invităm să luați cuvântul în prima zi a conferinței pentru a ne prezenta viziunea și planurile pentru sector și să delegați reprezentanți la nivelul conducerii tehnice a ministerelor pentru a participa activ la workshopurile ce vor avea loc în a doua zi. În prima zi vom invita și reprezentanți ai presei scrise și audiovizuale, care vor putea adresa întrebări.

RSVP:
Cătălin Tobescu · catalin.tobescu@pro-lemn.ro · +40 758 979 531
Vlad Dumitru · vlad.dumitru@pro-lemn.ro · +40 722 495 592

Details

Start:
28 septembrie
End:
29 septembrie