Cursuri autorizate oferite comunităţii de afaceri

Cursurile se adresează atât persoanelor fizice (studenți, absolvenți, șomeri, salariați) interesate în practicarea unor meserii sau specializări, cât și angajaților și angajatorilor companiilor care doresc să se perfecționeze în domeniul lor de activitate sau în domenii complementare.

Camerele de Comerţ și Industrie organizează cursuri autorizate, în vederea formării de specialişti în domenii cheie pentru mediul de afaceri precum: Manager proiect, Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene, Formator, Competenţe Antreprenoriale, Inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, Expert achiziţii publice, Specialist în managementul deşeurilor.

 

formare_profesionala

Camera de Comerț şi Industrie a României (CCIR) este partener în cadrul proiectului „Apprenticeship coaches for SMEs” (AC4SME), alături de Camere de Comerț și Industrie din peste 12 de țări participante la Programul Erasmus+, sub coordonarea EUROCHAMBRES.

Scopul final al proiectului AC4SME este de a implica un număr tot mai mare de IMM în ucenicie.

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat o serie de întâlniri, atât la CCIR Business Center, cât şi la sediul firmelor, pentru a înțelege nivelul de implicare a companiilor în programele de ucenicie şi pentru a promova instrumentele elaborate de parteneri în activitatea de pregătire a ucenicilor la locul de muncă.

Instrumentele elaborate de partenerii proiectului vor ajuta companiile interesate să găzduiască ucenici și să înțeleagă mai bine reglementările juridice din domeniu. De asemenea, instrumentele practice pot fi folosite înaintea începerii perioadei de ucenicie în companie și în același timp a uceniciei în sine. Aceste instrumente pot ajuta la monitorizarea și evaluarea formării ucenicilor.

Toolbox-for-SMEs_final AC4SME EN

Toolbox-for-SMEs_final AC4SME RO